|
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
|
| Autor |
Wiadomość |
end

Imię: Łukasz Znak: 161BD184 Skąd: Chojnice JO83SQ Dołączył: 04.08.2007
Pochwał: 1
Z nami od: 1134 dni
|
Wysłany:
Pon Kwi 20, 2009 8:51 am Temat postu:
|
|
| Opera/9.64 (Windows NT 5.1; U; pl) Presto/2.1.1 |
|
Organ ma 30 dni na wniesienie sprzeciwu w sprawie zgłoszenia  _________________
 |
|
|
|
|
|
Model cb radio: Baza: President George; Mobil: President George
Antena: Baza: Sirio 827; Mobil: Sirio Megawatt 4000
|
Powrót do góry
 |
|
aawalczak

Z nami od: 574 dni
|
Wysłany:
Pon Maj 04, 2009 5:13 pm Temat postu:
|
|
| Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.0.10) Gecko/2009042316 Firefox/3.0.10 |
|
| Chciałem wszystkim podziękować za pomoc - szczególnie tobie, end. Kierując się wskazówkami z nie tylko tego wątku o spółdzielniach, udało mi się doprowadzić do porozumienia z technicznym w sprawie montażu anteny na bloku. Nie poszedłem na wojnę na noże, tylko - tak, jak tu ktoś już radził - na rzeczowe argumenty. Gdy tylko wszedłem do kierownika i dowiedział się, o co mi chodzi, to od razu usłyszałem "NIE". Nie powiem, że nie byłem na taką odpowiedź przygotowany... Odpowiedziałem mu, że taka odpowiedź całkowicie mnie nie satysfakcjonuje i niech jeszcze raz mnie wysłucha: "że ja nie przychodzę do niego z prośbą o zgodę na montaż, tylko z prośbą o wyznaczenie warunków montażu"! Oczywiście wszystko na spokojnie powiedziałem, a musicie wiedzieć, że moja natura jest inna i że serce waliło jak młotem. Poza tym było kilku funkcyjnych pracowników u prezesa i ci wzięli jego stronę... Ale ja nic... I dalej swoje: że to sprzęt homologowany, że nie będzie wiercenia, że jedni lubią rybki, a inni grzybki... Powoli, powoli w ciągu półtorej godziny rozmowy widziałem jego - kierownika - przemianę... I udało się! Po zgodę miałem się zgłosić "jak będzie ciepło". Więc kilka razy już tam byłem, i nic. Myślałem, że ta zgoda, to ściema, że nic z tego. Były co prawda po drodze święta, jakieś choroby kierownika działu technicznego i jego pracownika... Dziś, po dwóch miesiącach od nadaniu toku sprawie odebrałem moje podanie z określonymi warunkami montażu anteny i z akceptacją technicznego! Super. Teraz będę mógł zainstalować na dachu swoją staruszkę 5/8 fali. Czad. I wcale nie mogę powiedzieć, że "po wielu bojach" czy "nareszcie" po roku! Jednak bardzo się cieszę, bo to znana spółdzielnia w Lublinie, która ma opinię, że "nie daje pozwoleń"... I jeszcze jedno: to już druga moja wygrana: w połowie lat dziewięćdziesiątych już raz mi się udało, ale w całkiem innym mieście, w mieszkaniu rodziców, w zupełnie innych warunkach.Teraz już chyba z górki: urząd miejski wydział architektury, potem miesiąc i... I niech ten post będzie ku pokrzepieniu serc tych, którzy jeszcze "swojego" papieru w ręce nie mają... 73! |
|
|
|
|
|
|
Powrót do góry
 |
|
bubutm

Imię: Artur
Prawo jazdy: B, C Dołączył: 13.11.2008
Z nami od: 667 dni
|
Wysłany:
Pon Maj 04, 2009 7:32 pm Temat postu:
|
|
| Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.0; pl; rv:1.9.0.10) Gecko/2009042316 Firefox/3.0.10 (.NET CLR |
|
| Gratuluję !!! |
|
|
|
|
|
|
Powrót do góry
  |
|
cbf00

Z nami od: 427 dni
|
Wysłany:
Wto Lip 28, 2009 10:04 am Temat postu:
|
|
| Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.0.12) Gecko/2009070611 Firefox/3.0.12 |
|
Mam pytanie może wy będziecie w stanie mi coś poradzić...
chciałem zrobić swoją tzw. bazę... tu na przeszkodzie stanęła spółdzielnia mieszkaniowa (na stoku, kielce)
Wystosowałem do spółdzielni podanie, o prośbę na pozwolenie postawienia masztu antenowego... a odpowiedź otrzymałem następującą:
odpowiedź spółdzielni:
http://img253.imageshack.us/img253/6889/cci2009072700000.jpg
Można zauważyć że warunkiem jest zebranie podpisów z 4 okolicznych bloków łącznie ponad 150 mieszkań!!
sprawa o tyle dziwna że na jednym z powyższych bloków jest już masz od niedawna i ta osoba nie musiała pytać o zgodę... czy jest sens i jak walczyć o maszt??
w domyśle maszt początkowo będzie na pasmo obywatelskie, później gdy zrobię licencję i odłożę pieniążki maszt chciałem rozbudować o kolejne na inne pasma... |
|
|
|
|
|
|
Powrót do góry
 |
|
corsab11

Z nami od: 304 dni
|
Wysłany:
Sro Lis 11, 2009 9:34 pm Temat postu:
|
|
| Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.0.15) Gecko/2009101601 Firefox/3.0.15 |
|
szpenioWITAJ PAWLE CZYTAŁEM JAKIE TO PROBLEMY NĘKAJĄ LUDZI ŻEBY POSTAWIĆ ANTENĘ CB-RADIA NA DACHU.MAM ZAMIAR ZA TO SIĘ ZABRAĆ.TY JUŻ PRZESZEDŁEŚ TO.JESTEM TEŻ Z LODZI JEŻELI MOŻESZ MI POMOC RADĄ I DOKUMENTAMI ,TO BARDZO PROSZĘ O KONTAKT.
ryszardd6@wp.pl
SKYPE-ryszard1152 |
|
|
|
|
|
|
Powrót do góry
 |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz dodawać załączniki na tym forum Możesz ściągać pliki na tym forum
|
|